Simon

Efter en tid i 1. klasse fik Simon problemer med at bytte om på ”b” og ”d”, svært ved at skelne småord fra hinanden og efter kort tids lektielæsning fik han hovedpine – kløe i øjnene og blev træt og ukoncentreret.

Øjenlægen konstaterede normalt syn.

Jeg havde læst en artikel i Dagbladet om læseproblemer og samsynsproblemer, og efter et foredrag ved Lene Frigast, blev Simon undersøgt. Han oplevede dobbeltsyn i en afstand fra 1 meter og ind til næsen, dvs. i hans læseafstand. Simon gik på daværende tidspunkt hos en læsekonsulent på skolen, som også var overbevidst om sammenhængen mellem læseproblemer og samsynsproblemer.

I marts 2003 gik vi så i gang med samsynstræningen, fuld af optimisme over at vi havde fundet en fornuftig forklaring på, hvorfor Simon havde så svært ved at læse.

Vi har dagligt brugt lang tid sammen med den gule smiley bold. Nogle gange var vi rigtig ”trætte” af den, men efterhånden fandt vi ud af at gøre det hyggeligt.

Nye gæster og kammerater hos os undrede sig over hvorfor smiley bolden hang i loftet og over de andre ”mystiske” redskaber. Efterhånden hørte vi om andre børn fra skolen som gik til synstræning ved Lene Frigast, og synstræningen blev bare en del af vores hverdag og af vores familie.

Ca. en gang i måneden var Simon til ”kontrol” hos Lene Frigast og her fik vi bonus når øvelserne var øvet flittigt. Det var det altid spændende at se hvilke nye øvelser, der skulle laves hjemme. Flere af øvelserne havde hele familien fornøjelse af.

Ca. 15-20 minutters daglig træning kunne til tider være svært at overse for en travl familie, men som tiden gik, kunne Simon selv lave nogle af øvelserne og det var lidt som at lege. Han kunne jo også mærke at hovedpinen og de andre gener blev mindre og dermed blev motivationen for os alle også større. Efter ca. ½ år med synstræning, var der ikke længere behov for læsekonsulentens ekstra hjælp til Simon, og efter 15 mdr. var Simon færdig med synstræningen. – Dejligt!

I dag er Simon en dygtig læser, han kan læse uden at der opstår hovedpine og bogstaverne bliver ikke længere slørede og urolige.

Besværlighederne med synstræninge har været små, i forhold til det positive resultat Simon har nået.

Det har været en investering for fremtiden.

​Firmanavn & adresse

​Holstebro Syn og Motorik

Skivevej 124

7500 Holstebro